Ik eet dit vaak als lunch als ik thuiswerk. Het is namelijk supereenvoudig en superlekker. Wordt het avondeten? Doe er dan wat tofu en een gebakken ei bij.
Voor 1 persoon (
150 gram spruiten (3,8 gram vezels per 100 gram)
70 gram rijst
150 gram doperwten (5 gram vezels per 100 gram)
1 el olie
1 el ketjap
1 el sojasaus
1 el sambal (welke je lekker vindt)
1 tl trassie (Surinaamse, indonesische kan ook. Vind je het goor of heb je het niet in huis, laat het dan gewoon weg)
Over de rijst: ik laat die vaak eerst even een half uurtje weken in koud water. Daarna spoel ik hem af en kook ik de rijst. Wordt ie een stuk lekkerder van. Als ik daar geen tijd voor heb, dan kook ik wat water en bak ik hem kort aan in een theelepel kokosolie, waarna ik het hete water erover heen gooi. Je kunt ook gewoon de verpakking volgen.
Kook de rijst 10 minuten. Na 5 minuten voeg je de diepvriesdoperwten toe aan de rijst.
Halveer ondertussen de spruiten en gooi ze in de pan met de olie (ik doe kokos) en bak ze 5 minuten aan tot ze zacht zijn.
Mix spruiten met de doperwtenrijst en voeg ketjap, soja, sambal en trassie toe.